Ecologisme en trellat. Conservant la terra a on vivim i els seus ecosistemes i especies vegetals i animals que els poblen. Pero respectant l’activitat agrícola, ganadera, cinegètica i la peixca posant en valor els aports que fan estes activitats a la conservació de la fauna o flora. Aixina com l’aprofitament dels nostres recursos naturals, especialment els de producció energètica per a minvar la dependència de tercers països i la conseqüent impronta de carbono derivada d’allò. Posarem especial atenció a les problemàtiques de l’aigua.
El desenroll econòmic de les diferents activitats de cada u de tots els sectors econòmics, deu de poder garantisar-se sense donar l’esquena a la naturalea. Pero sense detindre l’evolució en l’excusa d’un ecologisme imperant, arbitrari, i moltes voltes contradictori en ell mateix. Aixina com hi ha que trobar sempre la compatibilitat entre l’ecologisme i el correcte desenroll i una potent evolució de les nostres infraestructures.
1106.- Ibn Buqlaris, mege, botànic i escritor, en la seua obra “Kitab al Mustaini” o “Libro de Al-Musta’in” (diccionari romanç valencia-romanç saragossà) diferencia noms de les aljamies de Saragossa i Valencia : ‘parthal’ (pardal), ‘letuga’ (lletuga), ‘lop’ (llop), ‘formache’ (formage), ’lebre’ (llebre), ’ ’thapara’ (tapera), ’thomiello’ (tomello)…
Mides:
- Promoció d’estudis tècnics que avalen actuacions urbanístiques o d’utilisació i aprofitament de recursos naturals, sobre tot en obtenció de materies per a generar energia i combustibles.
- Impulsarem estudis de proyectes de models de boscs terrestres i marins, autogestionables i automantenibles, que ajuden al conjunt del seus ecosistemes a perdurar i millorar les seues condicions existencials o la resistència a les amenaces.
- Reunions en partits polítics i institucions públiques per a pressionar-los per a que duguen a terme els plans de regeneració natural. També per a exigir garanties naturals a l’hora de eixecutar noves infraestructures. Proposició de canvis en la llei.
- Foment de campanyes informatives, divulgatives i educatives sobre el valor dels nostres ecosistemes, la seua fauna i flora.
- Campanyes de reivindicació de diferents tipos de transvasaments i solucions hidràuliques.
- Campanyes i activitats d’involucració de la societat en el manteniment i conservació dels parages naturals, com repoblaments de vegetació, neteja del camp o plaja, etc.
- Acorts de colaboració i cooperació en atres entitats que es dediquen a qualsevol dels punts exposts en estes mides.
- Campanyes de recollida de firmes per a recolzar les possibles campanyes mencionades en els atres punts. Campanyes de divulgació de les nostres accions en la web, rets socials i en lo carrer.
1121.- Abu Bakú Mamad de Bocairent arreplega les seus harges en romanç ‘No me tanques, no, cara danyosa,¡basta!, a tot home refuse’.
SOSTENIBILIDAD COMPETITIVA
Ecologismo con cordura. Conservando la tierra donde vivimos y sus ecosistemas y especies vegetales y animales que los pueblan. Pero respetando la actividad agrícola, ganadera, cinegética y la pesca poniendo en valor los aportes que hacen estas actividades a la conservación de la fauna o flora. Así como el aprovechamiento de nuestros recursos naturales, especialmente los de producción energética para menguar la dependencia de terceros países y la consecuente huella de carbono derivada de ello. Pondremos especial atención a las problemáticas del agua.
El desarrollo económico de las diferentes actividades de cada uno de todos los sectores económicos, debe de poder garantizarse sin dar la espalda a la naturaleza. Pero sin detener la evolución con la excusa de un ecologismo imperante, arbitrario, y muchas veces contradictorio consigo mismo. Así como hay que hallar siempre la compatibilidad entre el ecologismo y el correcto desarrollo y una potente evolución de nuestras infraestructuras.
1121.- Abu Bakú Mamad de Bocairent, qui al parlar de les “Harges”, diu utilisar la llengua cristiana (romanç valencià) que es el seu mig d’expressió. Seua és esta harja: ‘Ke fareyo’o ke serad de mibe? Non te tolagas de mibe’.
Medidas:
- Promoción de estudios técnicos que avalen actuaciones urbanísticas o de utilización y aprovechamiento de recursos naturales, sobre todo en obtención de materias para generar energía y combustibles.
- Impulsaremos estudios de proyectos de modelos de bosques terrestres y marinos, autogestionables y automantenibles, que ayudan al conjunto del sus ecosistemas a perdurar y mejorar sus condiciones existenciales o la resistencia a las amenazas.
- Reuniones con partidos políticos e instituciones públicas para presionarlos para que lleven a cabo los planes de regeneración natural. También para exigir garantías naturales a la hora de ejecutar nuevas infraestructuras. Proposición de cambios en la ley.
- Fomento de campañas informativas, divulgativas y educativas sobre el valor de nuestros ecosistemas, su fauna y flora.
- Campañas de reivindicación de diferentes tipos de trasvases y soluciones hidráulicas.
- Campañas y actividades de involucración de la sociedad en el mantenimiento y conservación de los parajes naturales, como repoblaciones de vegetación, limpieza del campo o playa, etc.
- Acuerdos de colaboración y cooperación en otras entidades que se dedican a cualquiera de los puntos expuestos en estas medidas.
- Campañas de recogida de firmas para apoyar las posibles campañas mencionadas en los otros puntos. Campañas de divulgación de nuestras acciones en la web, redes sociales y en la calle.
33.- Abadía Ben Soliman, escritor universal valencià, deixà en romanç “Anals Valencians”.
No responses yet